I tillegg til forelesningene inviterer vi til workshops på SETT 2019, begge dagene! Her kan du fordype deg i utvalgte emner, ledet av eksperter på området.

 

Det er kun et begrenset antall plasser til SETT Master Class – meld deg på i dag for å sikre deg plass! Vær på obs på at du må ha en billett til et av konferansesporene for å delta på en Master Class. Master Class er gratis.

 

Meld deg på!

Onsdag 27.november

Lasse Høgås
Pedagogisk veileder i Rikt AS

Skaperverksted – hva, hvordan og hvorfor

Kl. 10.00-12.00

Formålsparagrafen sier det klart: «Dei skal få utfalde skaperglede, engasjement og utforskartrong». Fagfornyelsen presiserer dette ytterligere ved å peke på at «Programmering kommer inn i flere fag og elevene skal finne løsninger gjennom kunnskap og teknologi».

Et skaperverksted gir oss utallige muligheter og innfallsvinkler for hvordan vi kan tilrettelegge for slike læringsprosesser, og åpner opp for virkelig utforskende og kreativ aktivitet. Et skaperverksted er et sted for å skape, leke, utforske, lære, utvikle, bygge og fikse. Har du lyst til å komme i gang med skaperverksted, men aner ikke hvor du skal starte? Bli med på vår Masterclass opplev hvordan en slik skaperprosess kan se ut fra start til slutt, og få en introduksjon på hvilke pedagogiske grunntanker som bør ligge til grunn i slike aktiviteter.

Richard DeLorenzo

Speaker, author and leader in education

Ann S. Michaelsen

Forfatter, foredragsholder og leder av elevtjenesten på Sandvika vgs.

Leading incremental and transformational change in your school

OBS: Bare for skoleledere

Kl. 12.30-13.30

This breakout presentation will help participants understand the different levels of leadership that are needed to manage current paradigms and lead them into transformational systems. Here are the key questions: What are the 3 level of changes? What are your values that will drive the change? What are the key characteristics of traditional leadership? What are the key characteristics of 2nd order change leadership? What are the key characteristics of 3rd order change? What are your first steps?

Hanne Bjerke
Pedagogisk veileder i Rikt AS

Lekende lett: lær med brett!

Kl. 14.00-16.00

Rammeplanen sier det klart og tydelig: «Barnehagens digitale praksis skal bidra til barnas lek, kreativitet og læring.» Hvordan får vi til det?

Hva krever det av barnehagens ansatte for å få til god pedagogisk bruk av digitale verktøy?
I denne workshop-en ser vi på hvordan iPad kan brukes på en lekende og aktiv måte sammen med barna. Du møter Hanne Bjerke, som jobber som pedagogisk veileder i Rikt som modellerer hvordan vi kan bruke iPad for å støtte opp om barnas egen utforsking og kreativitet.

Torsdag 28.november

Håvar Eidslott

Lærer og IKT-veileder, Oslo kommune

Daniel Hedblom

Lærer og IKT-veileder, Oslo kommune

Kræsjkurs i koding – nesten helt uten fremmedord

Kl. 09.30-11.30

Du har hørt om Kidsa Koder og kodeklubber. Du har lest kronikker om konkurransedyktighet, Norges fremtid og jobber som ikke finnes ennå. Du vet at programmering skal inn i skolen gjennom Fagfornyelsen. Det er ingen vei utenom – du har innsett at du må lære deg litt om koding!

Dette kurset gir deg en grunnleggende introduksjon til koding, nesten helt uten fremmedord. Programmering passer i flere fag og er perfekt til tverrfaglig bruk. Du vil få flere konkrete eksempler, du får prøve selv og du vil kunne komme i gang med programmering i ditt fag. Bli kjent med noen av de beste verktøyene for å lære programmering, som Scratch, Microbit og Minecraft EDU.

Du behøver ingen forkunnskaper. Ta med egen PC, Mac eller iPad.

Ida Madeleine Heen Aaland

Avdelingsleder, Tegelverket skole, Oslo kommune

Ina Camilla Lauvli Engan

Utviklingsleder, Teglverket skole, Oslo kommune

Lær sammen! Strukturer for samarbeidslæring.

Kl. 12.30-14.30

Hvordan sikre et reelt samarbeid i læringsrommet? Ida og Ina viser ulike samarbeidstrukturer som gjør alle til aktive deltagere i læringsøkta.

Deltagerne vil få en innføring i kooperative samarbeidsformer og konkrete eksempler som kan tas i bruk i egen undervisning i morgen! Kom og bli med på en morsom og engasjerende økt!